Sport

1999-ben a Budapest Sportcsarnok épülete a tűz martalékává vált. Már ekkor nyilvánvaló volt, hogy szükség van egy olyan csarnok felépítésére, mely az elpusztult létesítmény programjait befogadja. A többszintű beruházás után mára elkészült Közép-Kelet-Európa legkorszerűbb multifunkcionális sport- és rendezvényközpontja.

SYMA Sport- és Rendezvényközpont


A helyszín alkalmas: 

  1. Sportrendezvények és versenyek (valamennyi teremsport lebonyolítására)
  2. Szakvásárok, kiállítások
  3. Koncertek és kulturális események
  4. Üzleti szemináriumok, konferenciák
  5. Fogadások, vállalati rendezvények, vacsorák lebonyolítására.

A Budapesti Olimpiai Központ fejlesztési tervének első ütemeként készült el a SYMA Sport- és Rendezvényközpont, mely számos rangos hazai és nemzetközi sportesemény és rendezvény európai színvonalú megrendezésére nyújt a fővárosnak és Magyarországnak lehetőséget.
 


A második ütemben a tervek szerint a Körcsarnok helyén kongresszusi központ kerül hamarosan kialakításra. A maga nemében egyedülálló többfunkciós létesítmény, szerkezetének és adottságainak köszönhetően, szinte bármilyen sport- és kulturális rendezvény, kiállítás, koncert, valamint konferencia megvalósításához biztosít teret, így nagymértékben hozzájárul a kerület és főváros fejlődéséhez, kulturális életének felpezsdüléséhez.

A bruttó 30 ezer m2 alapterületű Sport- és Rendezvényközpont kialakításának első lépcsője a 2000. augusztusában a SYMA Rendezvénycsarnok építése volt. 2006 őszén két új csarnok társult mellé, melyeket elegáns passzázs köt össze.